top of page

Darius Vilàs

El mural del presbiteri i dels dos laterals, son obra d'en Darius Vilàs

Més informació Wikipedia aquí

ELS MURALS. 

 

L’ any 1921 el pintor Darius Vilàs realitza els dos grans murals de tema  carmelità en les capçaleres de les dues naus laterals.

El primer que pintà l’artista fou el de la dreta (mirant el presbiteri), on es veu l’aparició de la Mare de Déu del Carme al Papa Joan XXII. Aquest mural representa la donació del privilegi sabatí del sant escapulari, concedit per l’esmentat Papa.

El segon mural, el del cantó esquerre (mirant el presbiteri), escenifica la donació de l’escapulari feta per la Mare de Déu del Carme a sant Simó Stock.

Aquest fou el carmelita que donà a l’Orde del Carmel la seva nova fisonomia, que el Papa Honori III aprovà en el segle XIII, l’any 1226.

Els carmelites aleshores passaren de ser eremites –que  durant segles visqueren com a tals a la muntanya del Carmel, a Palestina— a ser religiosos conventuals-mendicants, unint-se així al moviment religiós dels Ordes que nasqueren en aquell segle: franciscans, dominics, mercedaris, trinitaris...

En la mateixa pintura, al darrere de la figura de sant Simó Stock –vestit amb l’hàbit carmelità— s’hi veu representat un claustre, que simbolitza la nova vida conventual dels frares de l’Orde del Carme.

Les figures superiors representen els antics carmelites que se santificaren en la seva vida eremítica a les muntanyes del Carmel.

_094256.jpg
mural.jpg
bottom of page