top of page

INAUGURACIÓ amb majúscules

Inauguració de la restauració de l'esgrafiat, el retaule i la Mare de Déu, del Presbiteri del CARME


Dimarts vam estar de celebració.

Vam tenir l'honor, (perquè de veritat que va ser tot un honor), de poder escolar un darrera l'altre, els quatre ponents que s'estimen el Carme i la coneixen molt i molt bé.


Sota el títol; Redescobrim el Carme, vam poder compartir dues hores fantàstiques de coneixents del nostre patrimoni arquitectònic i artístic.


Van dir molts noms; Pericas, Bisbe Torres i Bages, Bisbe Laguarda, Gaudí, Joan Borrell Nicolau, Josep Mª Camps Arnau, Vitraller Bonet, Darius Vilàs, Ceramiques Coromines, Rafael Massó ....

També moltes dates; 1912, 1913, 1915, 1924, 1936-39, 1945, 2007, 2019, 2021...

I vam poder veure una imatges històriques espectaculars.

Tot això gràcies a:

L'Alex Catasús historiador de l'art i autor del llibre: Josep Maria Pericas. Arquitecte noucentista.

Bernat Puigdollers historiador de l'art i que junt amb l'Aleix han escrit el llibre: el Noucentisme a Barcelona.

Jordi Bonet vitraller i tercera generació de vitrallers Bonet, i responsable de la restauració del Vitralls de Darius Vilàs de la parròquia.

Núria Piqué, restauradora i responsable de la restauració feta al Presbiteri del Carme aquest 2021, i dels murals dels laterals, fets anteriorment.


Quatre persones amb un CV fantàstic, però amb un vincle especial amb el Carme, que ens van fer estimar encara més la nostra parròquia.


Gràcies a totes elles, comencem a ser cada dia més conscients del patrimoni únic que tenim aquí a casa, que el podem veure cada dia... però que és excepcional i que cal poder-lo ensenyar al món sencer.


Parlant de restauració: Mireu l'abans i el després


I el durant:


Des de la parròquia us volem dir GRÀCIES:


Gràcies a tots i totes per haver vingut.


Gràcies a totes les persones que bé, amb una aportació econòmica o amb els vostre temps, heu permès poder fer possible aquesta restauració i aquest acte.


Gràcies a l’equip de restauradores: Roser, Nath, Cecilia, Laia, Anna, Laia, Núria i Valeria.


Gràcies als ponents: Aleix, Bernat, Jordi i Núria... pel vostre temps generós, la vostra paciència, i per compartir amb nosaltres tots aquests coneixements.


GRÀCIES DE TOT COR.
193 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page