top of page

Dia Mundial de pregària 2022

Un Celebració viscuda i participada!


Cada primer divendres del mes de març el moviment del Dia Mundial de Pregària s’uneix en oració i acció en les comunitats locals de tot el món. Aquest any no ha estat diferent i també hem pregat juntes.

Enguany, a casa nostra, el Dia Mundial de Pregària 2022 s’ha celebrat el passat 4 de març a la Saint George Church de Barcelona. Han estat les dones d’aquesta església de comunió anglicana –una església, recordem, originària d’Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord- les que sota el lema “Jo sé quins són els meus designis sobre vosaltres” (Jer 29,11) han preparat la celebració i ens han apropat al seu país i a les seves necessitats.

Es tracta d’una diada oberta a tothom que vulgui fer una experiència religiosa en unió a milers d’homes i dones de tot el món que preguen també, amb la mateixa litúrgia, en diferents franges horàries, aquest primer divendres de març.


Fem una mica d’història


Estem al segle XIX, en 1887 les dones laiques de l’Església Presbiteriana dels Estats Units de Nord-Amèrica van fer una crida per dedicar un dia especial a les missions locals que, en 1889, es va convertir en un dia anual de pregària. Les dones d’altres denominacions cristianes es van unir tot configurant el Dia Mundial Pregària per les Missions Locals.

A poc a poc aquest moviment d’oració va anar creixent i ampliant-se, de manera que avui, en 140 països de tot el món, se celebra aquesta diada.

A Espanya se celebra des de 1950. Va començar a l’Església Reformada Episcopal (Comunió Anglicana) i a l’Església Evangèlica Espanyola. Anys després es va incorporar també l’Església Catòlica.Uns quants feligresos del Carme vam assistir a l’església de St. George per celebrar el Dia Mundial de la Pregària. Us deixem amb unes fotos de l’esdeveniment.

Moltes gràcies per compartir-ho amb tots el seguidors i seguidores del blog.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page